2011. október 16., vasárnap

Zöldséges marharagu


Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús, 1-1 kisebb padlizsán és cukkini vagy tök, 25 dkg gomba, 1 fej hagyma, 3-4 hámozott paradicsom vagy paradicsomkonzerv, bazsalikom, kevés oregánó, só, bors, kevés olaj, reszelt sajt a tálaláshoz.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon kissé megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Rádobjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot, ha szükséges kevés vízzel pótoljuk. A többi zöldséget is feldaraboljuk és a ragúhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az oregánót, bazsalikomot majd készre főzzük. Tésztával, reszelt sajttal tálaljuk.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Szeretem az ilyen húsos, zöldséges tésztákat, biztosan nagyon finom!

Bianka írta...

Nagyon szeretném

KATA írta...

Kedves Jutka!
Köszönöm a látogatást...és köszöntelek az olvasóim között...:):)
Kata

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...