2011. november 20., vasárnap

Citrompálinka


Hozzávalók:
1 kg citrom, 1 kg cukor, 1 liter gyümölcspálinka.
Elkészítése:
A citromot kockára vágjuk, beletesszük egy befőttes üvegbe, hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a gyümölcspálinkát. 21 napig állni hagyjuk, minden nap megkavarjuk, hogy a cukor olvadjon el. Gézen átszűrjük, lehűtve vagy jégkockával fogyasztjuk.
Tipp: naranccsal is elkészíthetjük!

6 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Jutka, én narancsosat, a pasom citromosat kér, de csak ha koccintunk.

María írta...

Biztos fincsi lehet!!

Nea írta...

Erre rá bírnék szokni :))

Angi Angéla írta...

Nagyon jól hangzik!

Jutka írta...

Karácsonykor koccinthatunk :)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....