2011. november 12., szombat

Gombás töltött tojás francia salátával



Hozzávalók:
a gomba töltelékhez: 6 db tojás, 5 dkg gombapástétom vagy 3 darab apróra vágott csiperkegomba, 2 kanál majonéz, petrezselyemzöld, só, bors
a francia salátához: 3-4 sárgarépa, 2 petrezselyem, egy-egy pohár zöldborsó és kukorica, 4 főtt burgonya, 2-3 ecetes uborka, 1 tojássárga, 1 dl olaj, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál mustár, kevés citromlé, só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojássárgát a mustárral és olajjal kikavarjuk, hozzákavarjuk a tejfölt és a porcukrot, kevés citromlével ízesítjük és belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A megtisztított zöldségeket sós vízben puhára főzzük, a burgonyát héjában megfőzzük. A zöldségeket a burgonyát és az uborkát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és az elkészített tartármártással összekeverjük.
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, a héját leszedjük, kettévágjuk. A sárgáját kiemeljük, villával összetörjük, majd a tejföllel meg a mustárral simára keverjük. Hozzáadjuk a gombát, sóval, őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A jól kikevert tölteléket a fél tojásfehérjék üregébe halmozzuk és a megtöltött tojásokat franciasalátára ültetjük. Hűtve kínáljuk.

5 megjegyzés:

Petra írta...

De régen készítettem már töltött tojást. Nagyon jól hangzik ez a gombás változat. Gusztusos a tálalás is, mint mindig. :)

María írta...

Nagyon csinos, és nagyon finomnak is tűnik. De éhes lettem :)!!

Bianka írta...

Én még sosem készítettem, pedig imádom

Blogkonyha írta...

Szeretem a hideg tálakat, ez is nagyon fincsi! Gombás tölteléket még én sem készítettem...

Juci írta...

Remek ötlet , így gombásan Jutka drága!
Csak most azon töröm a fejem hány tojást számítsak fejenkánt az én mindig éhes családomnak. Puszi!