2011. december 4., vasárnap

Baconos pulykatorta



Hozzávalók :
50 dkg pulykamell, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 25-30 dkg reszelt trappista vagy füstölt sajt, 1,5 dl tejföl, só, fehér bors, 3-4 evőkanál étolaj


Elkészítése:
A pulykamellet vékonyra felszeljük, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kirakunk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykamellet megszórjuk reszelt sajttal, így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy. A tetejére kenjük a tejfölt, amelybe 3-4 evőkanál olajat kavarunk. A tetejét is szalonna szeletekkel beborítjuk. Fedő nélkül sütjük kb. 1-2 órát, amíg szép piros nem lesz a szalonna. Miután megsült egy fél órát hagyjuk az edényben, majd egy lapos tányérra kiborítjuk. Felszeleteljük mint a tortát, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Finom, ünnepi, mutatós, laktató!

Petra írta...

Ez igen! :)

Gabriella írta...

Nagyon fincsi! Hasonlót szoktam Én is készíteni, csak csirkemellből és őzgerincformában... :)

Ditta írta...

Hú nagyon guszta és nagyon finom is lehet!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....