2012. január 25., szerda

Tárkonyos zöldborsóleves



Hozzávalók:
1 kg zöldborsó (fagyasztott is lehet), marhacsont vagy húsleveskocka, 1 közepes fej hagyma, 2 sárgarépa, 1 kanál zsír, 2 kanál liszt, 2 kiskanál cukor, pirospaprika, só, bors, ecetes tárkony, 1 tojásból apró galuska, a tálaláshoz tejföl.
Elkészítése:
A zöldborsót főni tesszük a csonttal vagy leveskockával, belerakjuk a hagymát és a sárgarépát. A zsírból, lisztből vékony paprikás rántást készítünk, felengedjük kevés hideg vízzel, majd a leveshez öntjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a cukrot és az apróra vágott tárkonyt és főzzük amíg kissé besűrűsödik. A hagymát kidobjuk a levesből, majd belefőzzük a galuskát. Tejföllel és ecettel ízesítjük. 
Tipp: tárkony helyett petrezselyemzölddel is készíthetjük.

4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Tárkonnyal nagyon fínom lehet.

tücsi írta...

Imádom a tárkonyos ízesítésű leveseket és ragukat.:) Ebből a levesből nagyon szívesen kanalazgatnék.:))

Jutka írta...

Kedves Tücsi, szívesen látlak :)

Barbi írta...

Imádom ezeket a leveseket!!! Most nagyon megenném! :))

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....