2012. február 24., péntek

Májjal töltött csirkemell + Hidegtál

Kosaras bálra készült hidegtál :)


Hozzávalók: 1 kg kicsontozott bőr nélküli csirkemell, 30 dkg csirkemáj, só, bors, piros paprika, 2 cikk fokhagyma, zsír vagy olaj.
Elkészítése: Egy kinyújtott alufóliát kissé megolajozzunk, a csirkemell szeleteket megfűszerezzük, és az alufóliára fektetjük (2 darab csirkemellet tegyünk egymás mellé), rárakjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, egy kevés apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A fólia segítségével felcsavarjuk és becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk és forró sütőben zsír nélkül kb. 15-20 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, meglocsoljuk zsírral vagy olajjal és szép pirosra sütjük. Ha melegen tálaljuk, a húst felszeletelés előtt legalább negyedóráig pihentetjük. Köretnek bármilyen salátát, sült burgonyát vagy majonézes burgonyasalátát kínálunk. Hidegtálakra is kitűnő.

8 megjegyzés:

iri írta...

Ez nagyon jol hangzik, talan kiprobalom az unokaknak!

Anazar írta...

Remek tál!! Csorog a nyálam!

María írta...

Nagyon mutatós étel, és isteni finom lehet!!

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta! Én közel ülnék hozzád a bálon! Nálunk "batyus" bálnak hívják. Mi két hete voltunk...

Katalin írta...

Nagyon guszta, és szépen is tálaltad. Finom lehet.

Vali írta...

Ez nagyon mutatós és finom is lehet.

tücsi írta...

Jó kis hidegtál, én imádom:))

teller-cake írta...

Azt hiszem igazi "egyszerű de nagyszerű" kategória! Nekem is jöhetne belőle egy darabka... :-)

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...