2012. március 28., szerda

Bárányragu

Hozzávalók: 
60-70 dkg bárányhús, 1 nagyobb fej hagyma, 10-10 dkg sárgarépa, fehérrépa és zeller, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kevés liszt, 1 dl paradicsomlé, 1 dl tejföl, olívaolaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem
      Elkészítése:
      Az olajat felhevítjük és megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. A bárányhúst megtisztítjuk a faggyútól,  kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket is. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga és fehérrépát,  az apróra vágott zellert. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és az így összeállt zöldséges húst erősebb tűzön kavargatva jól lepirítjuk. Amikor a hús már megpuhult, kevés liszttel megszórjuk, azzal is lepirítjuk, majd a paradicsomlével feleresztjük. Ha van friss petrezselyemzöldünk, azt finomra vágjuk, és meghintsük vele a húst. A zöld fűszerekkel összefőzzük, belekavarjuk a tejfölt és krumplikörettel, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) Érdekes, mert régebben nem ettem volna meg a bárányt, de mára már változott az ízlésem:)

j írta...

Gratulálok a recepthez!! Biztosan nagyon finom lett!! :)

tücsi írta...

Még soha nem főztem bárányból. Nem tudom, hogy megenném-e, de ahogy a recepted szól, nagyon finom lehet.