2012. március 23., péntek

Böjtös tojásleves

Nagymamám gyakran főzte ezt a levest, főleg nyáron mikor sok volt a tojás. Egyik kedvencünk volt, nagyon hamar elkészíthető és finom is.

Hozzávalók:
személyenként 2 tojás, 2-3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 fej hagyma, darált piros paprika, 1-2 babérlevél, só, bors, 1 evőkanál ecet, házi ételízesítő, tejföl.
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a lisztet, amikor már elért egy kellemes világosbarna színt, akkor rádobjuk az apróra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával és rögtön felöntjük hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az ecetet. Óvatosan, egyesével beleengedjük a tojásokat a zubogó levesbe és alacsonyabb hőfokon kb. 10 perc alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.

5 megjegyzés:

martinelli írta...

Imádom ezt a levest, nagymamám szokta készíteni. Köszi, hogy eszembe juttattad.

Anazar írta...

Nagyon jól hangzik.

Jutka írta...

Igen, néha elfeledjük..pedig azokat az ízeket nem übereli semmi :)

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki!

Vicuska írta...

Nagyon szeretjük, majdnem így készítem, de szoktam egy csipet őrölt köményt adni hozzá.

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....