2012. március 19., hétfő

Erdélyi fokhagymaleves

Nagyon finom leves, hasonlít az íze a pacalleveshez.     
Érdemes kipróbálni :) Jó étvágyat hozzá! 

Hozzávalók:
50 dkg sertésdagadó(hasaalja) vagy comb, 1 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, ecet, cukor, darabka reszelt citromhéj. 
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd forró zsírban hirtelen kisütjük. Az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, majd felengedjük másfél liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ecettel, citromhéjjal ízesítjük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáöntünk kevés forró levest, majd mikor a hús teljesen puha, a levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Újra felforraljuk, szükség esetén fűszerezzük, tejföllel, csípős paprikával tálaljuk.

6 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ezt a változatot eddig nem ismertem. Mindenesetre jó tartalmas.

Jutka írta...

Mindenképp egy próbát megér :)

Katalin írta...

Nagyon guszta a levesed, a tálad is nagyon tetszik :)

Jutka írta...

Köszönöm Kata!

Zsuzsa írta...

Nagyon tartalmas leves, igazán jól hangzik!

Babette írta...

Szia! Épp a héten,kedden készült ez a leves! Tényleg nagyon finom.Örülök, hogy megtaláltuk egymást. Rendszeres olvasója vagyok az Erdélyi Konyhának. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom és örülök, hogy már MO-on is széles körben kapható.
Üdv: Babette

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...