2012. március 30., péntek

Mustáros bárányborda fokhagymás zöldbabbal


Hozzávalók:
1 egész bárányborda, 5 dkg vaj, 2 kanál mustár, só, bors.
A zöldbabhoz: 40 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet), 4-5 gerezd fokhagyma, só, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése:
Előkészítjük a báránybordát: óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a húsról a faggyús részeket, majd feldaraboljuk a bordákat. A bordák között kissé bevagdossuk a húst. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük a vajat és a báránybordák mindkét felét, kérget képezve, 1-2 percig sütjük. A báránybordákat a húsos felével felfelé tepsibe helyezzük és mustárral vékonyan bekenjük. Előmelegített sütőben puhára sütjük. Krumplipürével és zöldbabbal tálaljuk.
A babok száras végét levágjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, konyhai papírtörlővel szárítjuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, beletesszük az egész babokat, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, frissen őrölt borsot hintünk rá és néhány perc alatt pároljuk (nem kell teljesen puhára párolni, inkább roppanós legyen). 
Néhány hagymakarikát forró olajban megsütöttem és azzal tálaltam.

7 megjegyzés:

Alíz írta...

Egy tányérral akár most is meg tudnék enni. De sebaj, mert rövidesen nekem is lesz bárányom és akkor majd én is készítek valami hasonlót. :)

Katalin írta...

Kedves Jutka, egy játékra szeretnélek invitálni az oldalamon! Örülnék neki, ha nálad is olvashatnék Húsvéti ajánlót!! :)

KATA írta...

Kedves Jutka!
Én is egy játékra szeretnélek meghívni...nézz be hozzám a részletekért...
Kata

HajniZoli írta...

Ez igen jól néz ki, habár én a bárányhúst nem szeretem:) azért ha alkalmam van rá megkóstolom, hátha:)

Csóti Heni írta...

Szia egy játékra szeretnélek én is invitálni, bár most nagyon menő ez a húsvéti ajánlatos játék, de nincs kizárva, hogy több helyről meghívhatnak, illetve folytathatod. Kérlek nézz be hozzám http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

tücsi írta...

Igazi húsvéti étel. Légyszíves nézz be hozzám, szeretnélek meghívni egy játékra!!

Judit írta...

Kedves Jutka!

Szeretnélek egy játékba invitálni. Egy húsvéti menüt kellene csak összeállítani és a blogon közzétenni, ha van kedved, csatlakozz hozzánk.
http://90naposdietareceptek.blogspot.com/2012/04/husveti-ajanlo-jatek.html
Üdv:
Judit