2012. március 27., kedd

Tejföles bárányleves


Hozzávalók: 
1 kg csontos bárány- vagy juhhús, báránymáj, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg karalábé, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem vagy zeller gyökér, 1 dl tejföl, 1 kanál liszt, 1 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem, paprika, bors, só, ecet vagy citromlé.
Elkészítése: 
A húst hideg vízbe feltesszük főni és mikor jól kiforraltuk, kicseréljük rajta a vizet. Felöntjük hideg vízzel, az apróra vágott szalonnát is hozzátesszük. Addig főzzük, míg a hús kezd leválni a csontokról, ekkor beletesszük a májat is és puhára főzzük. Szűrjük le, a húst kicsontoljuk, a májat is kockázzuk fel. A tojássárgát a tejföllel és a liszttel elkavarjuk, egy kevés forró levest kavarunk hozzá, megszórjuk a  paprikával. Szép simára keverjük, és a levest besűrítjük vele. A húsokat és a zöldségeket visszatesszük a levesbe, utánízesítjük sóval, borssal és citromlével.

5 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Ez nagyon finom! Tavaly húsvétkor Zágonban ettem ilyet (életemben először!)

heti menük írta...

Bárány...hmmm, de ritkán eszünk, pedig milyen finom, akár levesbe, akár megsütve...

Hobbychef írta...

Isteni ez a leves. Szeretem a bárányt, birkát. Iránban sokat ettem, itthon sajnos ritkán, többnyire, ha valamilyen fesztiválon van birkacsárda.

Vicuska írta...

Mennyei!!!

Illéskrisz Konyhája írta...

Maga a leves nagyon jól néz ki, de barikát nem eszünk, ahogy nyuszit sem. Különben bármilyen husiból jöhet!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....