2012. március 23., péntek

Újhagymás-gombás paradicsomszósz

A spagetti az egyik kedvenc tésztám, mindegy hogy milyen szósz van hozzá, vagy csak zöldség...  bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom.  

Hozzávalók:
1 csokor újhagyma, 30 dkg gomba, 40 dkg friss pradicsom vagy paradicsomkonzerv, 2-3 gerezd fokhagyma, olíva olaj, bazsalikom, só, bors, reszelt sajt.
Elkészítése:
Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadunk kevés sót és kifőzzük a spagettit.
Egy serpenyőbe forrósítunk két kanál olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott újhagymát, a felszeletelt gombát, majd  hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A paradicsomot forró vízbe rakjuk pár percig, így a héja könnyebben lejön, hámozzuk meg majd turmixoljuk és öntsük a hagymára, ízesítjük sóval, borssal és addig keverjük, míg a paradicsom szósszá nem válik. Kevés friss bazsalikomot apróra vágunk, majd a szószhoz kavarjuk. A spagettit szedjük tányérra, merjünk rá szószt, majd szórjuk meg reszelt sajttal és forrón tálaljuk.



2 megjegyzés:

heti menük írta...

Kiscsaládommal mi is imádjuk a tésztás ételeket, ez is nagyon jól néz ki...

Illéskrisz Konyhája írta...

Jöhetne! Még nem ebédeltem! Jó ötlet, meg van mit főzzek holnap.. Köszi!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....