2012. március 22., csütörtök

Újhagymás-retek-saláta recept


Hozzávalók:
25 dkg hónapos retek, 1 kígyóuborka, 3 szál újhagyma , 15 dkg majonéz, 1 db citrom, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál fehérbor, 1 tojás , őrölt fehér bors, só
Elkészítése:
A retket megtisztítjuk és az uborkával együtt karikára vágjuk. Az újhagymát felaprítjuk. Keverőtálba tesszük a majonézt, sóval, szűrt citromlével, őrölt fehér borssal, mustárral, fehérborral ízesítjük és habverővel simára keverjük. Az öntetet külön tálaljuk vagy a zöldségekkel óvatosan összekeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Bármilyen sült húshoz kiváló köret, de önmagában is nagyon finom.

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Valóban nagyon finom lehet, látszik a szép színeken :)

Éva írta...

Guszta! Nagyon finom lehet, akár csak salátalével leöntve is megtudnám most enni!

trollanyu írta...

Na igen, ez már igazi tavaszi csemege, már a látvány is üdítő. Nekem elég lenne csak magában:)

Anikó írta...

Valami isteni, látszik ki vagyunk éhezve a tavaszi ízekre, de nagyon, meg a friss zöldekre, vitaminokra:-)))

Anazar írta...

Retek-újhagyma-saláta, az egyik legjobb tavaszi kombináció!!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....