2012. március 23., péntek

Újhagymás sült tarja

Hódít az újhagyma, az egyik kedvenc tavaszi csemegénk. Már Csíkban is kapható a piacon..nagyon gyakran vásárolok. 

Hozzávalók:
6 szelet tarja(nyakkaraj), mustár, flekken fűszerkeverék vagy só, bors, olaj, 1-2 csokor újhagyma, 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tarja szeleteket megkenjük mustárral, befűszerezzük a flekken fűszerkeverékkel, sózzuk,  borsozzuk és belehelyezzük egy edénybe. A hússzeletek közé hagyma- és fokhagyma szeleteket helyezünk és a végén annyi étolajat öntünk rá, amennyi ellepi. Lezárjuk az edényt és a hűtőben pihentetjük egy éjszakát. Másnap a bepácolt hússzeleteket a hagymákkal és az olajjal egy tepsibe helyezzük, lefödjük és puhára sütjük (tűpróba), majd a födőt levesszük és kissé lepirítjuk. Krumplikörettel, savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.

4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Gyönyörű ez a tál, remek ünnepi vagy vasárnapi fogás lehet. Itt nagyon drága az újhagyma, inkább póréhagymát szoktam venni helyette, szerintem azzal is működne:)

Vicuska írta...

Gyönyörű és finom!

Csóti Heni írta...

Nagyon szeretjük a tarját, én is szoktam készíeni.
Még nemrég ismerjük egysmást, de szeretnék egy díjat továbbítani Neked,remélem elfogadod. Tetszenek a receptjeid. Kérlek nézz be hozzám a blogomba és vedd át a díjat. http://henimodernkonyhaja.blogspot.com BLOGDÍJ címke alatt a díjat kaptam ismét bejegyzésnél. Jó munkát!

Csóti Heni írta...

Szia, nemrég ismertük meg egymást, nagyon szeretek én is főzni. A tarja is kedvenc ételünk, hamis cigánypecsenyét szoktam főleg főzni. Kaptam egy díjat, amit szeretnék továbbítani Neked, remélem elfogadod. Kérlek nézz be hozzám a blogomba http://henimodernkonyhaja.blogspot.com BLOGDÍJ címke alatt a díjat kaptam ismét megjegyzésnél. További jó sütés-főzést!