2012. április 3., kedd

Báránybecsinált


Hozzávalók:
1 kg bárányhús, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg zeller, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 kanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál pirospaprika, 1 kanál zsír vagy 2-3 evőkanál olaj, só, bors, házi ételízesítő vagy 2 db húsleveskocka, kevés ecet. 
A levesbetéthez: 2 db tojás

Elkészítése: A bárányhúst jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát vagy ízlés szerint házi ételízesítőt. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldséget és készre főzzük. Híg rántást készítünk (a zsírban vagy az olajban megfuttatjuk a lisztet, majd pirospaprikával színezzük és egy pohár hideg vizet öntünk hozzá), belekavarjuk a levesbe, és összeforraljuk. A tojásokat felverjük és lassan a forró levesbe csurgatjuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a végén rászórjuk a kész levesre. Tálaláskor ecetet adunk hozzá.

4 megjegyzés:

Anikó írta...

De jó, hogy feltetted ezeket a bárányos recepteket, mert idén húsvétra kapunk egy konyhakész bárányt, de azonkívül, hogy rozmaringosan megsütöm az egyik combját, meg esetleg a bordáit, nem tudtam mit csináljak még. Ez a leves nagyon jó ötlet:-)))))

hankka írta...

Tojással újdonság számomra, de szerintem nagyon tudnám szeretni, olyan guszta! :)

heti menük írta...

Nézz át hozzám, van számodra valami:)

heti menük írta...

Megint nézz át hozzám légyszí, vár még Rád valami:)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...