2012. április 22., vasárnap

Dagadó zöldbabbal töltve

Hozzávalók:
80 dkg dagadó (hasalja), 20 dkg zöldbab (lehet mirelit is), néhány csík sárgarépa(1 kisebb), 1 kanál csípős paprikakrém, 2 gerezd fokhagyma, darált bors, só, zsír a sütéshez.
Elkészítése:
A dagadót fűszerezzük be kívül-belül, kenjük be paprikakrémmel, megszórjuk a szeletelt fokhagymával, majd hagyjuk állni 20 percig. A zöldbabot és a sárgarépát kevés sós vízbe roppanósra főzzük.
Töltsük meg a dagadót a zöldbabbal, majd csavarjuk fel jó szorosan. A feltekert húst hústűvel rögzítjük, vagy cérnával átkötözzük. Zsírozott tepsiben előmelegített sütőben kevés vízzel, fólia alatt 1,5 órán keresztül sütjük, majd a fóliát levéve pirítsuk még 15 percig saját levével időnként meglocsolva. Hagyjuk kicsit hűlni, így könnyedén szeletelhetjük.

3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Zöldbabbal még nem töltöttem dagadót, de nem lehet rossz!

sedith írta...

Hmmm, de jól néz ki!:) Leglább most már látom "élőben" is!:)

teller-cake írta...

Én még csak zsemlés töltelékkel készítettem dagadót, de szuper ez a zöldséges ötlet! :-)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...