2012. április 5., csütörtök

Kemencében sült bárány

A Húsvéti reggeli :)


Hozzávalók:
1 kisebb bárány, só, bors, 1-2 hagyma, 1 fej fokhagyma, füstölt szalonna, vörösbor, zsír
Elkészítése:
A bárányt jól kiáztatjuk, megtisztítjuk a hártyáitól. A fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket hosszában elfelezzük, hogy könnyebben tudjuk megtűzdelni a húst. A hagymákat megtisztítjuk, elfelezzük, a szalonnát csíkokra vágjuk a tűzdeléshez. A húst egy hegyes késsel helyenként megszurkáljuk,  a keletkezett nyílásokba dugdossuk a szalonna csíkokat és a fokhagyma darabkákat. Sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe belerakjuk a húst, jó pár fej hagymát és gerezdekre bontott fokhagymát dobunk köré. A zsírt felforrósítjuk és a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk alá, kemencében vagy előmelegített,  forró sütőben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük. Amikor a csont kezd leválni a húsról kész is van.


3 megjegyzés:

Katalin írta...

Kedves Jutka, kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak, szép időt, és jó kikapcsolódást!
Neked is szép, vidám lett az új fejléced :)

Angéla írta...

Kedves Jutka!
Szeretnélek meghívni egy gasztro játékba.
Ha van kedved hozzá, akkor a játék részleteit a Húsvéti ajánlat bejegyzésemben találod.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Petra írta...

Ez igen! Boldog ünnepet kívánok nektek! :)))

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...