2012. április 25., szerda

Sonkás szendvics

Nagyon szeretjük a húsvéti sonkát, de azt is meg lehet unni :) A következőképpen hasznosítottam, nagyon finom és gyors reggeli vagy vacsora, majd gyakrabban fogom készíteni. 

Hozzávalók:
1 bagett, vaj vagy sajtkrém, mozarella vagy trappista sajt, főtt sonka(maradék is jó), 2-3 gerezd fokhagyma, bazsalikom.
Elkészítése:
A bagettet hosszába elvágjuk, megkenjük a vaj vagy sajtkrémmel, rárakjuk a szeletekre vágott sonkát, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és bazsalikommal, majd befedjük a sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk és a sajtot ráolvasztjuk. Aki szereti tehet rá a sajtra néhány szelet paradicsomot is.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, és tátom már van friss bazsalikomod is!

Illéskrisz Konyhája írta...

Még van Húsvéti sonkád? Nagyon finom lehet a ráolvadt sajttal...

írta...

Hát ez nagyon jól néz ki. :)

tücsi írta...

Nagyon finom, szeretjük a sonkás szendvicset:):)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...