2012. május 24., csütörtök

Csirkekrémleves



Hozzávalók:
1 liter csirkehúsleves, 2 dl tejszín, 1 teáskanál étkezési keményítő vagy 1 kanál liszt, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál currypor, 1 kevés őrölt fehér bors, 2 szelet kenyér, 3 dkg vaj, só.
Elkészítése:
A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A vajban megpirítjuk az apró kockára vágott kenyeret. Tálaláskor beletesszük a kenyérkockákat és azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...