2012. május 24., csütörtök

Csirkekrémleves



Hozzávalók:
1 liter csirkehúsleves, 2 dl tejszín, 1 teáskanál étkezési keményítő vagy 1 kanál liszt, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál currypor, 1 kevés őrölt fehér bors, 2 szelet kenyér, 3 dkg vaj, só.
Elkészítése:
A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A vajban megpirítjuk az apró kockára vágott kenyeret. Tálaláskor beletesszük a kenyérkockákat és azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...