2012. május 24., csütörtök

Epres túrókrém

Friss gyümölcsből egy kis krémmel csodálatos desszertet készíthetünk. Aki egy könnyű, gyorsan elkészíthető epres finomságra vágyik, annak feltétlenül ajánlom a következő receptet. 

Hozzávalók:
50 dkg túró, 12 dkg porcukor, 1citrom héja és ízlés szerint leve, 2 dl. tejszín habbá verve.
Az epres részhez: 30 dkg eper, 5-10 dkg cukor(igazodva az eperhez), 1 evőkanál vaníliás
pudingpor, 1 dl víz.
Elkészítése:
Az epret a cukorral egy lábasban összefőzzük, a pudingport a vízzel simára kavarjuk és besűrítjük az epret, hagyjuk kihűlni. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal simára kavarjuk, majd fellazítjuk a tejszínhabbal. Ízlés szerint citromlével ízesítjük. A túrós és epres krémeket egymásra rétegezzük, a tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

2 megjegyzés:

Csóti Heni írta...

Imádom az epres finomságokat! Szeretnélek meglepni egy blogdíjjal nagy szeretettel adom tovább, remélem elfogadod!
Kérlek nézz be hozzám:

http://henimodernkonyhaja.blogspot.com/2012/05/6-blogdijam.html

Puszi Heni

teller-cake írta...

Hű de fantasztikusan néz ki, egyszerű de nagyszerű! :-)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...