2012. június 19., kedd

Majonézes sültpaprika krém



Hozzávalók:
1 kg paprika, egy kis fej hagyma, 1 tojássárga, 1,5 dl olaj, 1 kávéskanál mustár, kevés citromlé, só, fehér bors.
Elkészítése: A paprikákat megsütjük, meghámozzuk, a torzsáját, magját kiszedjük, tésztaszűrőn a levét jól lecsepegtetjük. Botmixerrel pürésítjük vagy jó apróra megvágjuk, belereszeljük a hagymát, sóval, borssal ízesítjük. Végül a majonézt hozzákeverjük és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

A majonézhez a tojássárgáját egy magasabb falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, pici sót, kis citromlevet, és robotgéppel vagy fakanállal összekeverjük. Ezután óvatosan, kis adagokban hozzáöntjük az olajat, és apránként szép simára keverjük. 
TIPP: Kenyérre, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitűnő reggeli, vacsora alternatíva.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...