2012. július 17., kedd

Csirkés-sült paprikás lepény



Hozzávalók: 1 adag leveles tészta (mirelit is jó), 20 dkg csirkemell, 2-3 sült paprika, 3 tojás, 1 dl. tejszín, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, vaj a forma kenéséhez.
Gyors leveles tészta: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy 15 dkg margarin, 2 tojás, 3 kanál tejföl, kis só, 1 kiskanál ecet.
Elkészítése:
Leveles tészta: a vajat vagy margarint nagyon habosra kikavarjuk, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól eldolgozzuk. Nem tesszük hideg helyre, hogy kenhetően puha maradjon. A többi anyagból puha rétestésztát gyúrunk, és a deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad és jól hólyagzik. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. A rudat középen kettőbe vágjuk, a végeket kissé benyomkodjuk, és kellő nagyságúra nyújtjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk és kevés vaj vagy olajon mindkét felét hirtelen megsütjük. A paprikát megsütjük, hámozzuk és csirkemellel együtt csíkokra vágjuk. A sütőformát kivajazzuk és beleterítjük a leveles tésztát úgy, hogy a szélére is felhúzogatjuk, rárakjuk a felszeletelt csirke és paprikát. Előmelegített sütőbe kb. 10 percig elősütjük. Kis tálkában a tojásokat felverjük a tejszínnel, sóval ,borssal ízesítetjük, majd belekavarjuk a reszelt sajtot is, ráöntjük a lepényre és aranysárgára sütjük. Friss zöldségsalátával tálaljuk. Hidegen-melegen egyaránt finom.

2 megjegyzés:

tücsi írta...

Finom és guszta!:)Ez még az unokáimnak is ízlene, mivel elég válogatósak:))

Neon Rider írta...

:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu

puszi