2012. július 3., kedd

Sült paprika saláta



Hozzávalók:
2 kg húsos paprika, olaj, só, cukor, ecet, víz.
Elkészítése:
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd rácson vagy sütőben jól megégetjük.
Nem szabad félni tőle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze. A megsült paprikákat egy edénybe rakjuk, besózzuk és lefödjük az edényt, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.
A külső, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla.
A héj lehúzásának módszere: a vizeskagyló fölött megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hidegvizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró).
Ilyen módon gyönyörűen meg tudjuk hámozni. Rögtön kevés olajba forgatjuk, majd ecetes cukros öntetet csinálunk és azt a paprikára öntjük, hűtőbe tesszük. 
Az ecetes lé tetszés szerint módosítható annak függvényében,hogy ki mennyire édesen, ecetesen szereti. Sült húsokhoz kiváló savanyúság.

Tipp: a sült paprikát megtisztítva lefagyaszthatjuk, majd mielőtt használni szeretnénk kiolvasztjuk, majd az ecetes lével felöntve fogyasztjuk. 

5 megjegyzés:

Edó írta...

Ez pedig örök kedvenc!

Chef Viki írta...

Nyami :-) Ezer éve nem ettem!

Judit írta...

UUUhhhh, imádom! Nyár nem múlhat nélküle! Csak én még az ecetes léhez adok aprított fokhagymát :)

Éva írta...

Imádom a sültpaprikát. Biztos finom így öntettel, de mi ahogy megsült lehúztam a külső héját úgy teszem zsírba és megsütöm. Kenyérrel szoktuk enni valami finomságos!

tücsi írta...

Még nem készítettem sült paprikát, de ez a recepted jól hangzik:))