2012. augusztus 31., péntek

Háromszéki pogácsa



Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi darált köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, tojás a kenéshez, reszelt sajt,1 teáskanál só.
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsáljuk, majd jól beledolgozzuk az aludttejet, beleszórjuk a köményt  és a szódabikarbónát, sózzuk. Sima tésztát gyúrunk,  lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A tojást felverjük, megkenjük a pogácsákat  és reszelt sajttal megszórjuk. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...