2012. augusztus 31., péntek

Kakukkfüves csirketokány




Hozzávalók:
1 egész csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kanál zsír, 3 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, 2 dl fehérbor, törött bors, kakukkfű, só.
Elkészítése: 
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, felhasználhatjuk a máját és zúzáját is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Zsírjában az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk,  beletesszük a feldarabolt csirkét. A fokhagymát áttörjük, rászórjuk a csirkére, sózzuk, törött borssal fűszerezzük, majd kevés vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadjuk a paradicsompürét, megszórjuk liszttel és kis ideig összepirítjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, és hozzáöntjük a fehérbort . Fedővel lefödve, kis lángon készre főzzük. Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Nagyon finoman hangzik ez a tokány.:) Szívesen kóstolgattam volna!!!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....