2012. szeptember 20., csütörtök

Almás krémes



Hozzávalók:
60-70 dkg alma, 4 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, kevés só.
A krémhez: 1 csomag vaníliapuding, 2,5 dl. tej, 12 dkg vaj, 12 dkg porcukor.
A mázhoz: 10 dkg porcukor, 1 kanál olaj, kakaó, forró víz.

Elkészítése:
Egy tortaformát kibélelünk alufóliával, kiolajozzuk. Az almát meghámozzuk majd szeletekre vágjuk és szorosan egymás mellé a tortaforma alját kibéleljük. 4 tojássárgát kikavarjuk a 15 dkg porcukorral, 3 kanál vízzel és pici sóval. Hozzáadjuk a lisztet, a kevés citromlével felfuttatott sütőport és a felvert tojáshabot. Kb. felét az almára öntjük, a visszamaradt részbe kakaót kavarunk és rácsorgatjuk a fehér tésztára. Előmelegített sütőbe megsütjük.
Krém: a vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és a porcukorral. Amikor langyosra hűlt hozzákavarjuk a vajat is.
Ezt a krémet a kihűlt és kiborított piskótára öntjük. 30 percre hűtőbe tesszük.
A máz hozzávalóit elkavarjuk és a krém tetejére simítjuk.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta és finom ez a sütemény !Hasonló receptem van csak nem torta formában szoktam sütni.

Katalin írta...

Finom, könnyű süti lehet, nagyon jól néz ki!

tücsi írta...

Nagyon jól néz ki.:)) Tuti finom lehet, alma is krém is, szívesen megkóstolnám!!!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....