2012. szeptember 27., csütörtök

Káposztás bucik



Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 csomag szárított élesztő, kevés tej, 2 tojás, csipet só, 1 kávéskanál cukor, 1 dl tejföl.
A töltelékhez: 1 kis fej káposzta (70-80 dkg) , zsír vagy olaj, só, bors, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, 1 kiskanál sóval besózzuk és egy órát állni hagyjuk. Az élesztőt 1 evőkanál liszttel, 1 kávéskanál cukorral egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, kb. fél órát pihentetjük.
Kicsavarjuk a káposztát és a zsiradékon kis lángon megpároljuk, fűszerezzük kevés borssal és cukorral. Zsírjára sütjük és kihűtjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk. 5x10 cm-es téglalap alakúra vágjuk. Minden tésztalapocskára halmozunk egy púpozott evőkanál kihűlt káposztát. A tésztalapokat felcsavarjuk úgy, hogy egymást fedjék a lapok. A bucikat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük tojássárgával, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.  

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Jutka ez fantasztikus! Imádom a káposztás dolgokat! Nagyon guszták! nem régen ettem, de egy biztos lecsúszna! :o)

Jutka írta...

Köszönöm, szívesen látlak :)

tücsi írta...

Mostanában nézegettem a káposztás pitéket, buktákat, sőt káposztás palacsintát, valamelyiket elkészítem.
Imádom ami káposztás, paradicsomos, kivétel az olaszos kajákat, azt nem annyira. Jól néznek ki azok a bukták!!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...