2012. szeptember 19., szerda

Kapros káposzta párolt karajjal


Lassan hidegebbre fordulnak a napok, így az októberi, novemberi menübe már bátran bevezethetjük az ősz kínálta friss káposztás ételeket, egyik kedvencem ez a paradicsomos-kapros káposzta. Nagymamám sokszor készítette, főtt krumplival nagyon finom akár hús nélkül is.


Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj, 2 dl húsleves,só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma,1 hagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 2 paradicsom, 1 kisebb fej káposzta (kb. 1 kg-os), 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, a körethez: 50 dkg főtt krumpli.
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával, ráöntjük a húslevest és hideg helyre tesszük. A káposztát apróra vágjuk, kissé megsózzuk. A hagymát felaprítjuk és az olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát és a kockára vágott paradicsomot, megszórjuk az apróra vágott kaporral, kevés vizet öntünk alá, megborsozzuk és lefödve puhára pároljuk. Amikor megpuhult a tejfölt a liszttel elkavarjuk és a káposztához kavarjuk.
A húst kevés olajon kissé elősütjük, ráöntjük a páclevet és puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Tálaláskor a hússzeleteket a kapros káposzta tetejére rakjuk, főtt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: