2012. szeptember 20., csütörtök

Kolbász leveles tésztában, káposztasalátával



Hozzávalók:
8 db füstölt cérnakolbász, 50 dkg leveles tészta, szezámmag.
A leveles tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval 2 ujjnyi csíkokat vágunk és a kolbászt belecsavarjuk, megszórjuk szezámmaggal, nem túl közel a tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Salátát kínálunk hozzá.

A salátához: 1 kg fehér káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 alma, a mártáshoz 1 tojásból majonéz, 2 dl tejföl (vagy joghurt), só, bors.
Elkészítése: A fehér káposzta tömör fejét félbevágjuk, kitorzsázzuk, legyaluljuk, és kissé besózzuk. Egy óráig állni hagyjuk, majd a meghámozott, kicsumázott, almát belereszeljük, és a vékonyan lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A majonézhez öntjük a tejfölt vagy joghurtot, és ezzel keverjük össze a salátát. 

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...