2012. szeptember 19., szerda

Mazsolás pulyka becsinált



Hozzávalók:
50 dkg kicsontolt pulykacomb vagy pulyka aprólék , 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg zeller, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 kanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg mazsola, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő vagy 2 db húsleveskocka
A levesbetéthez:
2 db tojás

Elkészítése: 
A pulykacombot vagy aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt. Ha félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldségeket és további 10 percig főzzük, ekkor beletesszük a mazsolát.
Híg rántást készítünk (a zsíron megfuttatjuk a lisztet, majd pirospaprikával megszórjuk és egy pohár hideg vizet öntünk hozzá), belekeverjük a levesbe, és átforraljuk. A tojásokat felverjük és lassan a forró levesbe csurgatjuk. Az apróra vágott petrezselymet a végén tesszük a kész levesbe.

Mazsola nélkül is elkészíthető és nagyon finom!

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Különleges lehet, szívesen megkóstolnám. Eddig mazsolát csak rizzsel főztem sós ételhez. Nagyon guszta leves!

tücsi írta...

Jó kis tartalmas leves. A mazsola különlegessé teszi, gondolom én. Egy jó kis egytálételnek is megfelelne.:))

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....