2012. október 31., szerda

Teknős torta

Nagyon tetszett a gyerekeknek ez a torta, nem kell hozzá színezék és így is mutatós :)

Hozzávalók:
a tésztához6 tojás, 30 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl langyos víz, 30 dkg liszt.
a krémhez: 2,5 dl tej, 25 dkg mascarpone, 1 tasak vanília puding, 5 dkg vaj, 3 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1 tasak vanília cukor.
a sziruphoz: 2 evőkanál cukor
a díszítéshez: kivi, 2 banán, 1 narancs, csokidrazsé, almaszelet
Elkészítése: 
6 tojássárgát kikavarjuk 30 dkg cukorral habosra, majd az olajjal és a vízzel lassanként elkavarjuk, ezután tegyük bele a 30 dkg lisztet meg a sütőport (én a sütőport mindig a liszten kissé felhaboztatom citromlével), a tojásfehérjét kemény habbá verjük és lassan belekavarjuk. A masszát  kikent, belisztezett, tortaformába öntjük, majd megsütjük.
A pudingot a tejbe megfőzzük, belekavarjuk a vajat, majd kihűtjük. A mascarponét a kétféle cukorral jól kikavarjuk, kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük és kb. egyharmadát a krémhez kavarjuk. 
A cukorból, kevés vízzel szirupot főzünk, kihűtjük és ezzel locsoljuk meg a piskótát.
A piskótából 3 lapot vágunk, meglocsoljuk a sziruppal megtöltjük a krémmel és rakhatunk rá gyümölcsöt. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortát. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük és rárakjuk a piskótára, a banánt négybe vágjuk a lábainak, a narancs mindkét felét levágjuk, így az alsó rész nem gurul, a felső része marad a kalapnak. A száját almából vágjuk, a szemeknek cukorkát tehetünk.


8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon ötletes és biztos finom is!!

Sedith írta...

Hát ez csodás!!!!!

Adél írta...

Nagyon cuki, persze, h tetszett a gyerekeknek:)

Blogkonyha írta...

Jutka! Ez nagyon édes torta! Micsoda ötlet a banán és a narancs! Gratulálok!

Titi írta...

Nagyon aranyos :) Tök jó ötlet a színezékek kijátszására :)

teller-cake írta...

Én is díjazom az ötletet, nagyon aranyos! :)))

Katalin írta...

De jópofa, nagyon ügyes vagy!!!

tücsi írta...

De jó pofa..... nagyon ötletes.:-))