2012. november 28., szerda

Kapros húsgombóc csorba



Hozzávalók:
1 kg vegyes darált hús, 2 hagyma, 1 zeller, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál rizs,1 tojás + 1 tojássárga, 2 dl tejföl, citromlé, só, bors, kapor, petrezselyemzöld, olaj.
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott zöldséget megpároljuk, feltöltjük vízzel és főni tesszük. A darált húst egy kisebb apróra vágott hagymával, fokhagymával,   a tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, apró gombócokat formázunk és a levesbe főzzük. Beletesszük a rizst, megsózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Amikor a rizs megpuhult citromlével savanyítjuk, a tojássárgát elkavarjuk a tejföllel és besűrítjük a levest. Rászórjuk az apróra vágott zöldfűszereket, tálaláskor tejfölt és csípős paprikát adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Szilvakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg magvaváló szilva, 1 citrom, 10-12 dkg cukor, 1 dl félédes fehérbor, fahéj, pici só, 2 dl tejszín, 2 ev...