2012. november 28., szerda

Kapros húsgombóc csorba



Hozzávalók:
1 kg vegyes darált hús, 2 hagyma, 1 zeller, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál rizs,1 tojás + 1 tojássárga, 2 dl tejföl, citromlé, só, bors, kapor, petrezselyemzöld, olaj.
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott zöldséget megpároljuk, feltöltjük vízzel és főni tesszük. A darált húst egy kisebb apróra vágott hagymával, fokhagymával,   a tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, apró gombócokat formázunk és a levesbe főzzük. Beletesszük a rizst, megsózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Amikor a rizs megpuhult citromlével savanyítjuk, a tojássárgát elkavarjuk a tejföllel és besűrítjük a levest. Rászórjuk az apróra vágott zöldfűszereket, tálaláskor tejfölt és csípős paprikát adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Mákos aprósütemény

Hozzávalók a tésztához:  30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só; a töltelékhez:   20 dkg darált má...