2012. november 17., szombat

Kókuszos kiflik



Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 1,5 dl olaj, 1 tojás, kb. 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő (dió nagyságú), egy pici só, félmarék cukor.
A kenéshez: zsír
a sziruphoz: 15 dkg cukor, kókuszreszelék vagy darált dió

Elkészítése:

A tejben az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókból könnyű tésztát gyúrunk.
16 cipóra osztjuk a tésztát, kinyújtjuk és megkenjük olvasztott zsírral, majd minden cipót derelyevágóval 8 részre osztunk. Felcsavarjuk, hagyjuk kicsit kelni ( kb. 20 perc ) és zsírral kikent tepsibe megsütjük.
a cukorból kevés vízzel szirupot főzünk, még a meleg kifliket belemártjuk a szirupba, majd a kókusz reszelékbe vagy darált dióba mártjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...