2012. november 21., szerda

Mákos pogácsa



Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg mák, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál langyos méz, 1 tojás, 1 tojássárga, 1 citrom leve és héja, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 dl tej.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, A liszttel elkeverjük a darált mákot, a cukrot, a zsírt belemorzsoljuk, hozzáadjuk a citrom levét és héját, a tojást, majd az élesztőt. Összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval ujjnyi vastag pogácsákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kissé bevagdossuk és megkenjük a tojássárgával. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...