2012. november 21., szerda

Mákos pogácsa



Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg mák, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál langyos méz, 1 tojás, 1 tojássárga, 1 citrom leve és héja, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 dl tej.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, A liszttel elkeverjük a darált mákot, a cukrot, a zsírt belemorzsoljuk, hozzáadjuk a citrom levét és héját, a tojást, majd az élesztőt. Összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval ujjnyi vastag pogácsákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kissé bevagdossuk és megkenjük a tojássárgával. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....