2012. november 28., szerda

Sonkás-sajtos spagettimuffin


Hozzávalók:
25 dkg spagetti(színes spagetti), 15 dkg sonka, 15 dkg reszelt sajt, 3 tojás, 3 evőkanál pesztó, olívaolaj, só, bors.
Elkészítése:
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és a pesztóval. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákavarjuk a reszelt sajt 2/3-át és a csíkokra vágott sonkát, majd összekeverjük a spagettivel.  Egy villa segítségével felcsavarjuk a spagettiket és kiolajozott muffin formákba rakjuk. Megszórjuk a maradék sajttal és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Pesztó készítése: 2 gerezd fokhagymát, pár szál friss bazsalikommal mozsárban összezúzunk. Hozzáadunk 2 evőkanál reszelt kemény sajtot, olívaolajat csurgatunk bele, sózzuk, borsózzuk és jó krémesre kavarjuk.  Az el nem használt pesztót mélyhűtőben tároljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...