2012. december 24., hétfő

Almás gombasaláta


Hozzávalók:
40 dkg gomba, 2 alma, 1 kisebb hagyma, 2 ecetes uborka, 1 tojássárga, 1 dl olaj,1 teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor, 1 dl tejföl, só, bors, pár csepp citromlé.
Elkészítése:
A gombát enyhén sós vízben megfőzzük, jól lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A mártáshoz  majonézt készítünk a tojásból, az olajból és a mustárból, majd hozzákavarjuk a tejfölt és a cukrot.  Az almát meghámozzuk majd az almareszelőn lereszeljük, kissé kinyomkodjuk a levét. A hagymát és az uborkát a kis lyukú reszelőn lereszeljük, a levét lecsöpögtetjük. Belekeverjük a mártásba, sóval és citromlével ízesítjük. Tálalásig hideg helyre tesszük. 

1 megjegyzés:

Juci írta...

Boldog Karácsonyt Jutka!!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...