2012. június 19., kedd

Majonézes sültpaprika krém



Hozzávalók:
1 kg paprika, egy kis fej hagyma, 1 tojássárga, 1,5 dl olaj, 1 kávéskanál mustár, kevés citromlé, só, fehér bors.
Elkészítése: A paprikákat megsütjük, meghámozzuk, a torzsáját, magját kiszedjük, tésztaszűrőn a levét jól lecsepegtetjük. Botmixerrel pürésítjük vagy jó apróra megvágjuk, belereszeljük a hagymát, sóval, borssal ízesítjük. Végül a majonézt hozzákeverjük és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

A majonézhez a tojássárgáját egy magasabb falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, pici sót, kis citromlevet, és robotgéppel vagy fakanállal összekeverjük. Ezután óvatosan, kis adagokban hozzáöntjük az olajat, és apránként szép simára keverjük. 
TIPP: Kenyérre, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitűnő reggeli, vacsora alternatíva.

2012. június 10., vasárnap

Mozarellás - paradicsomos csirkemell



Hozzávalók:
4 csirkemellfilé, 2-3 paradicsom, 20 dkg mozarella sajt, 3 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom, 6 evőkanál olaj, só, bors, fogvájó.
Elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk. A mozarellát alaposan lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk. A csirkemellfilét keresztben félbevágjuk, sóval borssal mindkét oldalát megszórjuk, megtöltjük a sajttal, megszórjuk az apróra vágott fokhagyma és bazsalikommal, majd a fogvájóval megtűzzük. Az olajat felforrósítjuk és a hússzeleteket mindkét oldalán hirtelen átsütjük. Tűzálló tálba helyezzük , ráöntjük a pecsenyeolajat, megrakjuk paradicsomszeletekkel majd forró sütőbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, amíg a paradicsom kissé átsül.

Gombás nyúlragu

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb nyúl, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 50 dkg gomba, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl t...