2013. január 25., péntek

Gombakrémleves

Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. Egyik  kedvencem gombából készül. Nagyon könnyű leves és gyorsan elkészíthető :) 

Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 hagyma, 2 krumpli, 1 dl tejszín vagy tejföl, 1 kanál liszt, petrezselyemzöld, olaj, só, fehér bors, szerecsendió.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés sós vízben odatesszük főni. A gombát alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk  a gombát, az  apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval majd a krumplihoz adjuk. Amikor a gomba és a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk és besűrítjük a levest. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

2 megjegyzés:

heti menük írta...

"Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt" - DETTO! Imádom! Sőt, továbbmegyek: az összes krémlevest imádom! Lehet gombás, karfiolos, zelleres, brokkolis, burgonyás, sütőtökös...nekem mindegyik jöhet!:)

Blogkonyha írta...

Én erősen vonzódom a krémlevesek után. Ez a gomba nagyon guszta!