2013. január 25., péntek

Tejszínes-sajtos-ananászos csirke

Annyi bizonyos, hogy ananásszal társítva a csirke igazán jól érezheti magát. Senki sem fog ellenkezni, aki ezt a tejszínes-sajtos-ananászos csirkemellet az asztalán találja.

Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemell, 3 dl. főzőtejszín, egy ananászkonzerv, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés liszt, olaj a sütéshez
Elkészítése: 
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Az elősütött csirkemellet csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a darabokra vágott ananászt, megszórjuk reszelt sajttal és ráöntjük a tejszínt. Kissé összeforraljuk, főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta a csirkés tálad :) És az új fejléced is nagyon jól néz ki, igazi farsangi hangulatú :)

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....