2013. február 6., szerda

Cseh sajtos pogácsa




Hozzávalók:
1 liter liszt, 1 tojás, 15 dkg tejföl, 4 evőkanál zsír, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt sajt, 1 tasak élesztő, 1 kávéskanál só, sós mogyoró
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a margarint, a zsírt, a tojássárgát és a reszelt sajtot, megsózzuk és jó alaposan összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát fél centis vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és mindenik korong közepébe egy-egy fél mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...