2013. február 17., vasárnap

Képviselőfánk

Sokan félnek a képviselőfánk elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. Nekem ez a recept bevált, még egyszer sem volt, hogy ne sikerült volna. A siker kulcsa, a sütő ajtaját ne nyitogassuk, különben a fánkok összeesnek. 
Vigyétek, próbáljátok, süssétek!

Hozzávalók:

2,5 dl víz, 8 dkg zsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, csipet só, 1 teáskanál cukor.
a töltelékhez: 1 tasak vaníliapuding, 2,5 dl tej, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, 10-15 dkg porcukor.
Elkészítése:
A vizet a zsírral összeforraljuk, csipet sót adunk hozzá és a cukrot, azonnal belekeverjük a lisztet és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagonként a tésztához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazzuk vagy habzsákból kinyomjuk. Előmelegített sütőbe 220 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon további 20 percet sütjük. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingot 2 evőkanál cukorral a tejben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel töltjük meg a már megsült fánkokat. 

5 megjegyzés:

sedith írta...

Ez az a fánk, amit Ivóba hoztál? Mert az elmondhatatlanul isteni volt!!!!!!!!!:)

Jutka írta...

IGEN! :)

Blogkonyha írta...

De szeretem! És ahogy olvasom nagyon finom volt! Guszta! Még a blogomon nincs, úgy hogy sütni kéne... :o)

Éva írta...

Nagyon tudnám szeretni! Guszta!

Márti írta...

Jaj de szépek! már nagyon régen sütöttem, bár én nem félek a sütésétől :)