2013. február 6., szerda

Paradicsomos bab



Hozzávalók:
40 dkg fehér bab, 1 doboz kockázott paradicsom konzerv, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, olaj, só, bors. 
Elkészítése:
A babot éjszakára beáztatjuk, másnap a vizet leöntjük, annyi hideg vízzel főni tesszük, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, addig főzzük, amíg mártás sűrűségű lesz. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a babot is és kissé összeforraljuk. Rántott hagymakarikával, sült hússal vagy tükör tojással tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...