2013. február 12., kedd

Sonkás-gombás melegszendvics



Hozzávalók:
8-10 szelet szendvicskenyér vagy bagett, 10 dkg főtt sonka, 20 dkg sajt, 20 dkg gomba,
újhagyma, vaj, só, bors.
Elkészítése:
A gombát enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük. A sütőt előmelegítjük, a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, rárakjuk a szeletelt vagy lereszelt sajtot, a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, megszórjuk darált borssal és apróra vágott újhagymával. Forró sütőbe tesszük, 8-10 perc alatt megsütjük.
Újhagyma helyett bazsalikomot vagy fokhagymát is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...