2013. február 6., szerda

Sonkás lencsekrokett


Hozzávalók:
20 dkg lencse, 15 dkg füstölt sonka, 2 tojás, 2-3 szál petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, oregánó, só, bors, olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lencsét megmossuk, 2-3 óráig hideg vízbe áztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A lencsét leszűrjük, jól lecsepegtetjük, a sonkához adjuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát az oregánót, sózzuk, borsozzuk. A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk. A tojásokat felverjük, a gombócokat beleforgatjuk, majd a morzsába. Bő forró olajban szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...