2013. február 6., szerda

Tárkonyos borjúhúsleves



Hozzávalók:
40 dkg borjúhús, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 evőkanál rizs, 1 dl tejföl, 1 tojássárga, tárkony, 1 evőkanál liszt, ecet, só, bors.
Elkészítése:
A húst a hártyáitól megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben főni tesszük. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk. A rizst megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor a hús félig megfőtt, belerakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk készre főzzük, hozzáadjuk a főtt rizst és az apróra vágott tárkonyt. A tojássárgát és a tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, majd óvatosan a kész leveshez kavarjuk, 1-2 percig forraljuk, ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....