2013. február 12., kedd

Túrófánk áfonyalekvárral (Papanasi)

Nincsen farsang fánk nélkül, ezúttal egy finom túrófánkot hoztam, áfonyalekvárral és tejföllel. Frissen és forrón tálalva fantasztikus!

Hozzávalók:
40 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál gríz, 8-10 evőkanál liszt, 1/2 tasak sütőpor, 5 evőkanál cukor, pici só.
továbbá: áfonya lekvár, tejföl, olaj.
Elkészítése:
A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást majd kanalanként hozzákavarjuk a grízt és a sütőporral elkavart lisztet, pici sót. Lisztes kézzel fánkokat formázunk, majd a közepét kilyukasztjuk, a tészta egyharmadából golyókat formázunk. Forró olajban kisütjük. A kilyukasztott fánkokra áfonyalekvárt kanalazunk, majd tejfölt és a fánkgolyókat a tetejére helyezzük, melyekre még csorgatunk a tejföl és a lekvárból. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...