2013. március 22., péntek

Alma és banán palacsintatésztában



Hozzávalók: 
3 alma, 3 banán, 1 tojás, 1 dl tej vagy ásványvíz, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál olaj + 1 dl a sütéshez, só, csipet citromhéj, méz, porcukor a szóráshoz, kevés őrölt fahéj.
Elkészítése:
A banánokat félbe majd hosszába elvágjuk, az almákat fél centiméteres szeletekre vágjuk, a magházat kivágjuk. A tojást a cukorral, olajjal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, csipet sót., sűrű palacsintatésztát kapunk, az alma- és banánszeleteket a tésztába forgatjuk majd forró olajban aranysárgára sütjük. A sült banánra mézet csurgatunk, az almaszeleteket megszórjuk fahéjas porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...