2013. március 22., péntek

Hamis gulyásleves

Egy finom böjtös leves, azoknak is akik nem esznek húst. Ízben hasonlít a valódi gulyásleveshez, ugyanakkor nagyon hamar elkészíthető és tartalmas leves. 

Hozzávalók:
50 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, zeller, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, zsír vagy olaj, 2 dl paradicsomlé, 1 teáskanál őrölt köménymag, só, bors, 1 tojás, liszt.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az apróra vágott zöldségeket, kevergetve pár percig pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével és vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, a gulyáskrémmel, borsozzuk és ha kell sóval ízesítjük. Ha a zöldség és a krumpli megpuhult, a tojásból lisztből nokedli tésztát keverünk, beleszaggatjuk a levesbe és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....