2013. március 4., hétfő

Tejfölös csirkemáj


A csirkemájat nem kell túlbonyolítani, de éppolyan változatosan el lehet készíteni, mint bármilyen másfajta húst. Előnye, hogy nagyon hamar elkészül és gyorsan varázsolható belőle sokféle finomság.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 1 hagyma, 0,5 dl fehérbor, 2 dl tejföl, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, megmossuk, majd leitatjuk a vizet róla és darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a felszeletelt hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a májat. Kissé összepirítjuk, megszórjuk darált borssal, időközönként meglocsoljuk borral és készre főzzük. Amikor a máj elkészült, megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt. Krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...