2013. március 5., kedd

Túrós-mazsolás kuglóf


Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg margarin, 2 tojás, 25 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 15 dkg porcukor, 2 tasak vanília cukor, maréknyi mazsola, fél citrom reszelt héja, csipet só
Elkészítése:
A margarint a kétféle cukorral elkavarjuk, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Először a mazsolát és a citromhéjat, majd a tehéntúrót és a sütőporral elkavart lisztet is hozzákavarjuk. A kuglófformát kivajazzuk(a szilikon formát nem kell), majd a tésztát a formába simítjuk és előmelegített sütőben 175 C fokon 40-50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk, a tetejét porcukorral megszórjuk.

2 megjegyzés:

Hankka írta...

De szép lett, és milyen finom lehet! :) Viszem is a receptet! :)

HajniZoli írta...

Szép lett! Tehéntúróval sütöttem őzgerinc formában, finom szaftos a tésztája.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...